„Dalelė tradicijų ant stalo”

Be meilės, kantrybės skanios duonos neiškepsi. Neiškepsi jos ir be plutos . 4b klasės mokiniai tai suprasti ir pajusti galėjo etninės kultūros edukacijoje „Dalelė tradicijų ant stalo”.

Radviliškių kaimo duonos kepykloje susipažįstant su duonos kepimo tradicijomis ir papročiais mokiniai mokėsi pažinti etninės kultūros savitumą ir gyvybingumą, ugdėsi tautinį tapatumą. Edukacija ypatingai kokybiška, gili, prasminga, ugdanti. Ketvirtokai stebėjo duonos minkymo procesą, paragavo truputį tešlos, tyrinėjo jos konsistenciją, spalvą, kvapą. O vėliau atsakingai, su meile išglostė, formavo savo duonos kepalėlius ir palydėjo juos į karštą krosnį. Kol duonelė kepė kartu su edukatore apžiūrėjo medinių skulptūrų parką, eidami dar kartą priminė seną, gerą pasaką, kaip vilkas norėjo duonos išsikepti.

Duonos vieta etninėje kultūroje yra ypač svarbi ir reikšminga - tiek vertybiniu, tiek udgomuoju požiūriu.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas